Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 505 kCal | 2120 kJ

Ingrediënten

  • 4 rode ponen, panklaar
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie
 Bereiding

• Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
• Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
• Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.