- Type gerecht: Lunchgerecht
- Bereidingstijd: < 30 min.
- Verkrijgbaarheid: Goed
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 3 Hollandse nieuwe of
zoute haringen - 12 sneetjes donker volkorenbrood
- 2 rijpe avocado’s
- Sap ½ citroen
- 1 klein gekookt bietje
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 50 gram rucola
- Zout en versgemalen
zwarte peper
Halveer de haringen en snijd de lets schuin in stukken van 4 centimeter.
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken
en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in
heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap.
Prak de andere avocado in een diep bord jn en meng het bieslook en 1
eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en
peper.
Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over
8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op
deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar
en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden.
Snijd de clubsandwiches diagonaal door